logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorNákup kosačky na trávu: výber správneho modelu pre váš dvor
REKLAMA

Nákup kosačky na trávu: výber správneho modelu pre váš dvor

Nákup kosačky na trávu: výber správneho modelu pre váš dvor

Bežné kosenie podporuje rast nových výhonkov, ktoré nakoniec vytvoria hustú vrstvu. Všeobecne platí, že by sa mal kosiť vždy, keď dorastie do 30 % požadovanej výšky. Ak však nemáte kosačku a chcete investovať do jej kúpy, postupujte podľa našich tipov na kúpu správneho produktu. Vo veľkých obchodoch na Slovensku, ako napr. Kinekus, Mountfield, OBI a Hecht nájdete širokú škálu kosačiek na trávu a za cenu, ktorá vás skutočne prekvapí. Nemusíte cestovať po celej krajine, aby ste našli svojho dokonalého spojenca v oblasti kosenia trávy, stačí si pozrieť akcie v týchto reťazcoch.

V závislosti od veľkosti záhrady

2.jpg

Ako prvé kritérium si musíme uvedomiť dôležitosť výberu kosačky vhodnej pre záhradu každého používateľa. Ak je napríklad naša záhrada veľká a my si vyberieme malú kosačku, kosenie trávnika nám bude trvať dlho alebo si prinajmenšom bude vyžadovať veľkú fyzickú námahu. Na malú záhradu s rozlohou približne 200 metrov štvorcových odporúčame ručnú tlačenú kosačku, malý vyžínač alebo zametací stroj s hrabľami. Na veľkú záhradu sú ideálne samohybné stroje.

Podľa uvedeného kritéria

3.jpg

Kosačky na trávu môžu byť samohybné alebo s ručným pohonom. V prvom prípade sa pohyb uskutočňuje pomocou motora, ktorý ťahom kolies posúva kosačku dopredu. Zatiaľ čo v druhom prípade, ako si môžeme predstaviť, si vyžaduje fyzickú námahu používateľa.

Podľa výkonu

4.jpg

Výkon je premenná veličina, ktorá je prítomná len v benzínových alebo elektrických kosačkách. Čím vyšší je výkon, tým efektívnejšie bude náš stroj pracovať. Výkon kosačiek na trávu sa meria vo wattoch. Vo všeobecnosti sa domáce stroje pohybujú v rozmedzí od 1200 W do 1800 W. Ak má záhrada, ktorú chcete pokosiť, rozlohu do 200 metrov štvorcových, na riadne vykonanie práce vám bude stačiť stroj s výkonom 1200 W. Keď je záhrada väčšia, mali by sa zvážiť stroje s výkonom 1600 W.

V závislosti od údržby

5.jpg

Ak nemáte čas alebo chuť vykonávať údržbu kosačky, nemali by ste si kupovať benzínovú kosačku a mali by ste si vybrať elektrickú alebo žaciu kosačku. Kosačka na trávu s pojazdom si nevyžaduje žiadne zapojenie do zásuvky a žiadne dobíjanie batérie alebo paliva. Je podobná zariadeniam používaným v dávnych dobách, ale s určitým technologickým pokrokom, ktorý umožňuje presné kosenie. Sú ideálne pre malé záhrady a nevyžadujú takmer žiadnu údržbu.

Nová robotická kosačka

6.jpg

Ak sa vám zdá kosenie trávnika príliš ťažkopádne alebo naň nemáte dostatok času, môžete si kúpiť robota. Na Slovensko sa dostali pred niekoľkými rokmi a už sú obľúbené vo viacerých záhradách. Existujú modely, ktoré majú bluetooth pripojenie k mobilnému telefónu a GPS na programovanie dní alebo hodín kosenia, hodín používania, rýchlosti rastu trávnika a mnoho ďalšieho.

Ponuky 365 vám prináša všetky zľavové katalógy vašich obľúbených obchodov na Slovensku, ktoré vám veľmi uľahčia nákup kosačky na trávu. Nestrácajte čas a pozrite si všetky akcie a ponuky.

REKLAMA

Ponuky 365 Copyright © 2024 Ponuky 365. Všetky práva vyhradené. Je zakázané kopírovať alebo rozmnožovať texty bez predchádzajúceho písomného súhlasu. Fotografie výrobkov, obrázky a letáky slúžia len na ilustračné účely. Zvýhodnené ceny pochádzajú od oficiálnych predajcov, ktorí sú uvedení na tejto webovej stránke. Ponuky sú platné od príslušného dátumu a do dátumu skončenia platnosti alebo do vyčerpania zásob. Účel tejto stránky je informatívny a nemožno ju použiť na nárokovanie výrobkov. Ceny sa môžu líšiť v závislosti od miesta.