logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separator5 top trikov, ako ušetriť v supermarkete
REKLAMA

5 top trikov, ako ušetriť v supermarkete

5 top trikov, ako ušetriť v supermarkete

Stáva sa vám často, že z domu odchádzate so zámerom kúpiť konkrétne produkty a nakoniec sa vrátite s taškami plnými nepotrebných vecí? Skúste trochu popremýšľať, dôkladne si pripravte zoznam a vyhnite sa nutkavému nakupovaniu.

Keď chcete ušetriť, dobrou možnosťou je využiť ponuky veľkých supermarketov na Slovensku. Reťazce ako Metro, Billa, Kaufland, Lidl a Coop vo svojich kamenných aj online obchodoch ponúkajú rôzne zľavy a akcie, ktoré si nemôžete nechať ujsť.

Urobte si zoznam podľa oddelení

Sparen-im-Supermarkt-3.jpg

Porozmýšľajte o tom, aké sú v supermarkete oddelenia a čo budete potrebovať v každom z nich. Rozhodnite sa, aké mäso si kúpite, aké potrebujete ovocie alebo mrazené potraviny. V supermarkete ušetríte nielen peniaze, ale aj čas. Tento tip sa vám zíde aj pri online nakupovaní.

Nenakupujte hladní

5-top-trikov-ako-ušetriť-v-supermarkete-3.jpg

Keď idete do supermarketu hladní, nakúpite aj to, čo v skutočnosti nepotrebujete. Keď máme hlad, tak to má veľký vplyv na náš výber, najmä keď prechádzame uličkami so sušienkami a sladkosťami. Odporúčame vám ísť do supermarketu s plným žalúdkom.

Sledujte zľavy

5-top-trikov-ako-ušetriť-v-supermarkete-2.jpg

Ak chcete znížiť výdavky, môžete si vopred vyhľadať špeciálne ponuky, zapísať si, aké sú zľavy a akcie a prezrieť si letáky každého supermarketu. Dnes je na internete k dispozícii veľa možností predplatného a užitočné sú aj aplikácie pre mobilné telefóny, ktoré posielajú oznámenia a upozornenia s najnovšími ponukami.

Keď pôjdete do supermarketu, nezabudnite sledovať akcie a pozorne si prečítajte štítok a názov produktu. Snažte sa využívať naplno aj vernostné karty. Vďaka nim získate prístup k exkluzívnym kupónom a ušetríte na potravinách ešte viac.

Nakupujte produkty pred dátumom spotreby

5-top-trikov-ako-ušetriť-v-supermarkete-4.jpg

Ušetriť dokážete aj nákupom produktov pred dátumom spotreby. Keď sa produkt blíži k dátumu minimálnej trvanlivosti, supermarkety zvyčajne znížia jeho cenu. Ak nechcete, aby došlo k plytvaniu, môžete si kúpiť práve tieto produkty. Zvyčajne sú označené štítkami s inou farbou, aby upozornili spotrebiteľa.

Pred vložením konkrétnej položky do nákupného košíka si vždy skontrolujte jednotkovú cenu, cenu za liter alebo cenu za kilogram.

Porovnávajte ceny

V súčasnosti viacero supermarketov už umožňuje online nakupovanie a detailne uvádza ceny svojich produktov. Takto môžeme produkty porovnávať a vybrať si tie najlacnejšie. Keď si urobíte malý prieskum, budete si môcť vybrať tie najlacnejšie supermarkety vo vašej oblasti. V mnohých reťazcoch kúpite rovnaké produkty s obrovským rozdielom v cene.

Ponuky 365 má tie najlepšie katalógy vašich obľúbených značiek. Na jednom mieste nájdete ten najlepší a najrozmanitejší sortiment slovenských supermarketov. Navštevujte obchody a využívajte akcie a zľavy, ktoré ponúkajú.

REKLAMA

Ponuky 365 Copyright © 2024 Ponuky 365. Všetky práva vyhradené. Je zakázané kopírovať alebo rozmnožovať texty bez predchádzajúceho písomného súhlasu. Fotografie výrobkov, obrázky a letáky slúžia len na ilustračné účely. Zvýhodnené ceny pochádzajú od oficiálnych predajcov, ktorí sú uvedení na tejto webovej stránke. Ponuky sú platné od príslušného dátumu a do dátumu skončenia platnosti alebo do vyčerpania zásob. Účel tejto stránky je informatívny a nemožno ju použiť na nárokovanie výrobkov. Ceny sa môžu líšiť v závislosti od miesta.