logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorNajlepšie športové oblečenie pre každý typ tréningu
REKLAMA

Najlepšie športové oblečenie pre každý typ tréningu

Najlepšie športové oblečenie pre každý typ tréningu

Keď sa rozhodnete trénovať, musíte si vybrať najlepšie športové oblečenie pre každý typ tréningu. Faktom je, že výrobcovia používajú športové tkaniny na navrhovanie tréningového oblečenia, ktoré sa prispôsobuje určitým disciplínam. Na futbal, beh alebo cyklistiku to nebude rovnaké.

Ak ste uprostred nákupného procesu, aby ste sa so športovým oblečením mohli pochváliť v najlepších telocvičniach na Slovensku alebo jednoducho preto, že sa chcete pri športovaní cítiť pohodlne, zanecháme vám zoznam tipov pred prvým nákupom.

Legíny, ktoré nosíte na jogu, takmer určite nie sú najlepšou voľbou na jazdenie na koni, a to isté platí aj pre obuv. Pre väčšie pohodlie a voľnosť pohybu sa musíme riadiť údajmi, aké vhodné oblečenie a tenisky máme používať.

Napriek tomu, že každý šport je pre naše telo cnostný, oblečenie nemusí byť.

Typ športu

2.jpg

Ako sme už spomenuli, každé oblečenie je špeciálne navrhnuté tak, aby poskytovalo maximálne pohodlie v závislosti od športu. Pravdepodobne ste už počuli, že na tréning je najlepšie voľné oblečenie. Nie je to však celkom pravda, pretože to do veľkej miery závisí od typu cvičenia, ktoré praktizujete.

Ak sa napríklad rozhodnete pre tradičný tréning alebo beh, bude najlepšie zvoliť vrecovité oblečenie, ktoré vám umožní lepšiu pohyblivosť. Ak však chcete cvičiť jogu alebo pilates, mali by ste mať na pamäti, že ich pozície si vyžadujú väčšiu flexibilitu, takže budete musieť zvoliť priliehavejšie a pružnejšie oblečenie.

Počet kusov oblečenia

3.jpg

Keď navštívite obchody ako Decathlon, Intersport alebo Sportisimo, je bežné, že vám ponúkajú športové oblečenie na cvičenie. Niektoré z nich majú všetko od vrchných dielov až po pančuchy, ale koľko vrstiev oblečenia naozaj potrebujete na cvičenie?

Odpoveď na túto otázku spočíva v tom, kde, kedy a v akom ročnom období cvičíte. Keďže je leto a ak cvičíte vonku, je dôležité, aby ste mali hlavnú vrstvu oblečenia, ktorá zabráni nadmernému poteniu. Budete tiež musieť zaradiť nepremokavú vrstvu, ktorá vás ochráni pred vonkajšími vplyvmi, ako je dážď alebo slnko.

Typ oblečenia

4.jpg

Existuje bavlnené športové oblečenie, ktoré okrem toho, že funguje ako bežné oblečenie, je dobrou voľbou na cvičenie. Tajomstvo spočíva v tom, aby ste si vedeli vybrať látky správnej hrúbky. Ak však trávite väčšinu dňa tréningom alebo ste profesionálny športovec, vyberte si polyesterové tkaniny.

V obchodoch so športovým oblečením nájdete aj množstvo možností tričiek a šortiek na cvičenie. V tomto zmysle odporúčame zvoliť šortky, ak potrebujete voľnosť v nohách, najmä ak sa chystáte behať. Existujú aj určité prísady, ktorými sú textilné výrobky ošetrené, aby sa zabránilo šíreniu choroboplodných zárodkov a nepríjemných pachov.

Ponuky 365 má najnovšie katalógy vašich obľúbených športových značiek. V nami odporúčaných obchodoch nájdete to najlepšie a najpohodlnejšie športové oblečenie na tréning v lete. Nemáte žiadne výhovorky! Choďte von a cvičte.

REKLAMA

Ponuky 365 Copyright © 2024 Ponuky 365. Všetky práva vyhradené. Je zakázané kopírovať alebo rozmnožovať texty bez predchádzajúceho písomného súhlasu. Fotografie výrobkov, obrázky a letáky slúžia len na ilustračné účely. Zvýhodnené ceny pochádzajú od oficiálnych predajcov, ktorí sú uvedení na tejto webovej stránke. Ponuky sú platné od príslušného dátumu a do dátumu skončenia platnosti alebo do vyčerpania zásob. Účel tejto stránky je informatívny a nemožno ju použiť na nárokovanie výrobkov. Ceny sa môžu líšiť v závislosti od miesta.