logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorRozpočet na čierny piatok: stratégie, ako rozložiť peniaze
REKLAMA

Rozpočet na čierny piatok: stratégie, ako rozložiť peniaze

Rozpočet na čierny piatok: stratégie, ako rozložiť peniaze

Nie ste sami, kto sa pripravuje na nákupy počas Čierneho piatku. Takmer polovica spotrebiteľov v novom prieskume na Slovensku uviedla, že plánuje nakupovať počas sviatkov práve kvôli tejto udalosti. Všetci hľadáme zľavy na sviatočné darčeky a možno aj nejaké položky pre seba. Výdavky na Čierny piatok sa však môžu rýchlo vymknúť spod kontroly, ak sa pri nákupných plánoch neuplatnia aspoň niektoré kontrolné mechanizmy. Aby ste sa vyhli ďalšiemu zadlžovaniu na kreditných kartách alebo zničeniu svojich úspor, prinášame vám niekoľko tipov na šetrenie peňazí.

Vytvorenie zoznamu

2.jpg

Tak ako vám zostavenie nákupného zoznamu pomôže ušetriť peniaze v obchode s potravinami, zostavenie zoznamu položiek, ktoré plánujete kúpiť na Čierny piatok, vám môže zabrániť, aby ste sa nechali rozptýliť všetkými skvelými ponukami a zľavami, ktoré sú k dispozícii rôznorodých reťazcov. Pred Čiernym piatkom si nájdite čas na napísanie zoznamu darčekov pre svojich priateľov a rodinu. Potom sa zaviažte, že sa ho budete držať a nebudete zoznam prekračovať, aby ste sa vyhli impulzívnym nákupom.

Pred veľkým dňom preskúmajte ceny

3.jpg

Preskúmanie cien pred vytiahnutím kreditnej karty na Čierny piatok má niekoľko výhod. Budete totiž môcť porovnať ceny u rôznych predajcov. Prieskum v predstihu vám tiež umožní nájsť jednodňové výpredaje alebo iné ponuky, ktoré by mohli prekonať niektoré z cien na Čierny piatok.

Stanovte si limit výdavkov

4.jpg

Ak ešte nemáte rozpočet na vianočné darčeky, teraz je ten správny čas vytvoriť si ho, aby ste sa vyhli nadmerným výdavkom. Mali by ste si však stanoviť aj limit, koľko miniete počas Čierneho piatku. Ak napríklad plánujete väčšinu sviatočných nákupov uskutočniť na Čierny piatok, stanovenie limitu 500 USD a jeho dodržiavanie vám môže zabrániť nadmernému míňaniu na kreditnej karte, keď budete mať nákupnú horúčku.

Nastavte si časový limit

5.jpg

Nič nie je lepšie ako celodenné osobné nakupovanie, počas ktorého vzniká astronomický dlh na kreditnej karte, poháňaný sviatočnou hudbou, trblietavou reklamou, strategicky rozmiestnenými výrobkami v uličkách a pokladniach. Predtým, ako sa vyberiete do obchodov, stanovte si časový limit niekoľkých hodín. Tak budete mať väčšiu šancu obmedziť nákupy na to, čo je na vašom zozname. To isté platí aj pri nakupovaní cez internet, kde je ešte jednoduchšie nechať sa uniesť nákupmi na kreditnú kartu, ktoré vás budú v januári prenasledovať.

Využívajte odmeny na kreditných kartách

6.jpg

Ak ste na kreditných kartách nazbierali odmeny za vrátenie peňazí, využite ich na nákup tovaru na Čierny piatok. Takto môžete odmeny za vrátenie peňazí uplatniť pri ďalšej platbe kreditnou kartou. Alebo ak na kreditnej karte nemáte odmeny, ale máte kreditnú kartu so štedrým programom odmien, použite túto kartu na nákupy na Čierny piatok a odmeny uplatnite pri ďalšom výpise.

Ponuky 365 vám prináša všetky zľavové katalógy vašich obľúbených obchodov na Slovensku. Pri nakupovaní buďte rozumní a neutrácajte viac, ako by ste mali. Čierny piatok je skvelá nákupná udalosť, ale mali by ste si svoje peniaze natiahnuť.

REKLAMA

Ponuky 365 Copyright © 2024 Ponuky 365. Všetky práva vyhradené. Je zakázané kopírovať alebo rozmnožovať texty bez predchádzajúceho písomného súhlasu. Fotografie výrobkov, obrázky a letáky slúžia len na ilustračné účely. Zvýhodnené ceny pochádzajú od oficiálnych predajcov, ktorí sú uvedení na tejto webovej stránke. Ponuky sú platné od príslušného dátumu a do dátumu skončenia platnosti alebo do vyčerpania zásob. Účel tejto stránky je informatívny a nemožno ju použiť na nárokovanie výrobkov. Ceny sa môžu líšiť v závislosti od miesta.