logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorZdravé nápady pre vaše narodeniny
REKLAMA

Zdravé nápady pre vaše narodeniny

Zdravé nápady pre vaše narodeniny

Príde deň našich narodenín a my nevieme, čím budeme kŕmiť našich hostí. Na Slovensku máme tendenciu zaplniť oslavu múčnymi, vyprážanými jedlami a všeobecne skôr nezdravým jedlom. Ak však tento rok chcete byť inovatívni a vdýchnuť tomu, čo tradične jete na svojej oslave nový nádych, tu je niekoľko možností, ako prevratne obohatiť stôl.

Omáčky so zeleninou

Občerstvenie je pre dobrú narodeninovú oslavu nevyhnutné. Skvelou možnosťou je zájsť na Slovensku do supermarketu alebo zeleninárstve a kúpiť mrkvu, reďkovky, papriku a zeler. Na druhej strane si môžete pripraviť rôzne omáčky: humus, pažítku so syrom, nejaký krém s modrým syrom. Zeleninu nakrájajte na pásiky a máte jednoduchý chod, na ktorom si každý pochutí.

Pečená cícerová kaša

Chcete nahradiť vyprážané oriešky, ktoré sa dodávajú v balíčku? Skvelým nápadom je upiecť si chutnú cícerovú kašu v rúre. Zájdite do miestneho slovenského supermarketu a nájdite zmes korenín, ktorý máte radi. Dajte ich do misky a pridajte citrón. Potom pridajte cícer a upečte ho vo vyhriatej rúre v pekáči vystlanom mastným papierom. Po približne 40 minútach máte skvelú náhradu za podávanie.

Pečené ovocie alebo semienka

Ďalšou dobrou možnosťou, ktorú môžete ponúknuť v miskách sú semienka alebo orechy. Jedným zo spôsobov je podávať ich len tak ako sú na stole, ale môžete im dodať aj osobitý nádych opražením s trochou korenia a soli. Tento dotyk dodá všetkému novosť, ktorá pozdvihne vaše narodeniny na Slovensku.

Vyrobte si vlastné čipsy

Čipsy, ktoré sa dodávajú vo vreckách, obsahujú veľa nasýtených a ultra spracovaných tukov. Nič z toho nie je pre vaše telo dobré. Prečo si však neupiecť vlastné čipsy? Zemiaky, sladké zemiaky a kapustu si môžete kúpiť v zeleninárstve alebo v supermarkete na Slovensku. Nakrájate ich na tenké plátky, pridáte trochu korenia a vložíte na dlhší čas do rúry. Takto jednoducho môžete nahradiť občerstvenie z balíčkov.

Placky?

Hlavným chodom môže byť toto jedlo, ktoré je velmi obľúbené v Španielsku ale svojich fanúšikov má aj na Slovensku. Placky môže byť zemiaková (treba ju osmažiť), ale môžeme ju aj obmeniť a vybrať si špenátovú alebo mangoldovú omeletu (bez smaženia). V každom prípade sa bude veľmi dobre hodiť k ostatným pochutinám, ktoré pripravujeme.

Ovocná zmes

Skvelou náhradou za sladkosti je ovocie. Neznie to až tak lákavo, ale uvidíte že je to dobré. Môžete si pripraviť malé nákypy s chutným ovocím, ako sú jahody, kivi, pomaranče, banány, ananás alebo čokoľvek, čo máte radi alebo čo dostanete v najbližšom slovenskom supermarkete. Ovocie vždy pomôže udržať tekutiny v tele a osvieži ho.

REKLAMA

Ponuky 365 Copyright © 2024 Ponuky 365. Všetky práva vyhradené. Je zakázané kopírovať alebo rozmnožovať texty bez predchádzajúceho písomného súhlasu. Fotografie výrobkov, obrázky a letáky slúžia len na ilustračné účely. Zvýhodnené ceny pochádzajú od oficiálnych predajcov, ktorí sú uvedení na tejto webovej stránke. Ponuky sú platné od príslušného dátumu a do dátumu skončenia platnosti alebo do vyčerpania zásob. Účel tejto stránky je informatívny a nemožno ju použiť na nárokovanie výrobkov. Ceny sa môžu líšiť v závislosti od miesta.